FAQ 

Veelgestelde vragen

Mogen mijn stukken in de vaatwasser, microgolf en oven?
Absoluut! In een wereld waar onze tijd het hoogste goed is, is de vaatwas koning. Al onze stukken worden gebakken op 1250°C waardoor ze niet langer poreus en water opnemend zijn. Net zoals bij ander servies kan een occasionele handwas wonderen beteken voor de levensduur van de keramiek. Door de hoge baktemperatuur houdt de keramiek dus ook perfect stand in jouw keukenoven of microgolf. Om thermische shock te vermijden laat je de keramiek best mee opwarmen, samen met de oven. 

Hoelang moet ik wachten op mijn bestelling?
Dat hangt af van de aard van de bestelling. Items in de webshop zijn reeds afgewerkt en staan te wachten om opgehaald of ingepakt te worden (tenzij anders vermeld). Het verwerken van de bestelling kan 2-5 werkdagen in beslag nemen. In geval van verzending wordt standaard samengewerkt met Bpost. Je ontvangt een bevestigingsmail wanneer je pakket onderweg is. Een verzending met Bpost duurt maximaal drie werkdagen. Wij zijn niet verantwoordelijk voor vertragingen binnen het verzendproces van de transportdienst. 

Bij een bestelling op maat wordt je geduld iets meer op de proef gesteld. Het pottenbak-proces is er een van lange adem. Reken hiervoor een 6 tot 10 weken voor het creatieve proces.

Kan ik mijn bestelling terugzenden? 

Alle items worden goed in beeld gebracht en beschreven op de productpagina. Lees deze beschrijving te allen tijde nauwkeurig na alvorens een bestelling te plaatsen. We zijn een kleinschalig en startende onderneming, we verzoeken je vriendelijk om heel bedachtzame keuzes te maken. Mocht je alsnog jouw order willen terugzenden, kan dat binnen de eerste 7 werkdagen na ontvangst van je pakket. Neem in dit geval contact met ons op via hello@potbysuz.be. Verzendkosten worden opgenomen door de klant. Indien de stuks in originele staat het atelier opnieuw bereiken, wordt het betaalde bedrag teruggestort. Bij breuk (tijdens de terugzending) wordt de bestelling niet vergoed. 

Let op! Op maat gemaakte bestellingen kunnen niet terug worden ingeleverd. 

Kan ik mijn bestelling lokaal afhalen? 

Absoluut, graag zelf. Bij het plaatsen van een bestelling op de webshop kan je bij de verzendmogelijkheden de optie ‘afhalen’ selecteren. Nadien nemen wij via mail contact met je op om een afhaalmoment vast te leggen.